Izbornik

Članci

Potpisan sporazum za projekt „Tesla za društveno korisno učenje“
vrijedan 863.355,60 kn

Danas je svečano obilježen početak provedbe projekta „Tesla za društveno korisno učenje“ kojeg u partnerstvu provode LAG LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Gospić. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritet 4.: Dobro upravljanje.

Na današnjoj konferenciji okupio se veliki broj sudionika, studenti i nastavno osoblje Veleučilišta Nikola Tesla, predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici lokalnih institucija i gospodarstvenika te mediji.

  • 19AB877B-3CB4-49CE-BF03-E633995B59FA
  • 588A5FC9-16F9-451F-9D5A-D6D1BDDAF836
  • 5F02F9A5-DBB6-488E-94AA-9BF9A71F03EF
  • 8BE0C528-D274-4DA3-BE5C-4FBA5B187A13

Sudionike je uvodno pozdravila gđa. Ivana Starčević, v.d. Voditeljice LAG-a LIKA te predala riječ višoj stručnoj suradnici za pripremu i provedbu projekata LAG-a LIKA, Petri Aničić, koja je kao voditeljica projekta predstavila način i izvore financiranja projekta, ciljeve projekta, aktivnosti, ciljne skupine i očekivane rezultate. Naglasila je značaj ovog projekta za rješavanje dva zamijećena izazova na području LAG-a LIKA: iseljavanje mladog visokoobrazovanog kadra, odnosno potreba za unaprjeđenjem obrazovnih modela spajanjem teorije i prakse u cilju obrazovanja studenata kako bi bili spremniji za tržište rada te niska razina aktivnog uključivanja građana u prepoznavanje i rješavanje konkretnih društvenih problema kroz aktivan angažman u organizacijama civilnog društva (OCD).Projektnim aktivnostima predviđeno je uključivanje minimalno 10 djelatnika i 200 studenata Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću u provedbu mentorskih programa društveno korisnog učenja u kojima sudjeluje 10 OCD-a, odnosno 9 djelatnika OCD-a. Projekt se provodi tijekom 2 godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn (od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn). osim provedbe programa društveno korisnog učenja dio aktivnosti je usmjeren na jačanje vidljivosti rada OCD-a, te će tijekom provedbe biti uspostavljen debatni klub na Veleučilištu, održati će se dva sajma udruga, izraditi će se brošura o prednostima volontiranja za osobni i profesionalni razvoj. Kroz volonterske akcije markirati će se 10 planinarskih staza na području LAG-a LIKA a biti će provedeno i 40 edukativnih radionica o orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi kako bi se preventivno djelovalo na minimalno 800 osnovnoškolaca.

Dekanica Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, dr.sc. Vlatka Ružić mag.oec. pozdravila je prisutne i izrazila zadovoljstvo da Veleučilište kroz sudjelovanje u projektnim aktivnostima omogućuje svojim studentima dodatne kanale za razvoj svojih praktičnih znanja i vještina. Također, naglasila je kako uspostavljeno partnerstvo s predstavnicima civilnog društva može samo pozitivno utjecati na oblikovanje zajednice i održivi razvoj područja.

Pročelnik Hrvatske Gorske Službe Spašavanja Stanice Gospić, Josip Brozičević naglasio je ulogu koju HGSS ima, koja je osim zaštite i spašavanja prvenstveno preventivnog karaktera. Istaknuo je činjenicu da će upravo ovi programi omogućiti izradu sigurnosnih karata za dio velebitskog područja što iznimno olakšava budući rad HGSS-a. Također, kroz edukativne radionice preventivno će se djelovati na one najmlađe prema kojima smo uvijek najosjetljiviji.

Konferencija je zaključena svečanim potpisivanjem partnerskih sporazuma te druženjem uz lagano osvježenje.

Danas je svečano obilježen početak provedbe projekta „Tesla za društveno korisno učenje“ kojeg u partnerstvu provode LAG LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Gospić. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritet 4.: Dobro upravljanje.

Na današnjoj konferenciji okupio se veliki broj sudionika, studenti i nastavno osoblje Veleučilišta Nikola Tesla, predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici lokalnih institucija i gospodarstvenika te mediji.

Sudionike je uvodno pozdravila gđa. Ivana Starčević, v.d. Voditeljice LAG-a LIKA te predala riječ višoj stručnoj suradnici za pripremu i provedbu projekata LAG-a LIKA, Petri Aničić, koja je kao voditeljica projekta predstavila način i izvore financiranja projekta, ciljeve projekta, aktivnosti, ciljne skupine i očekivane rezultate. Naglasila je značaj ovog projekta za rješavanje dva zamijećena izazova na području LAG-a LIKA: iseljavanje mladog visokoobrazovanog kadra, odnosno potreba za unaprjeđenjem obrazovnih modela spajanjem teorije i prakse u cilju obrazovanja studenata kako bi bili spremniji za tržište rada te niska razina aktivnog uključivanja građana u prepoznavanje i rješavanje konkretnih društvenih problema kroz aktivan angažman u organizacijama civilnog društva (OCD).Projektnim aktivnostima predviđeno je uključivanje minimalno 10 djelatnika i 200 studenata Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću u provedbu mentorskih programa društveno korisnog učenja u kojima sudjeluje 10 OCD-a, odnosno 9 djelatnika OCD-a. Projekt se provodi tijekom 2 godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn (od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn). osim provedbe programa društveno korisnog učenja dio aktivnosti je usmjeren na jačanje vidljivosti rada OCD-a, te će tijekom provedbe biti uspostavljen debatni klub na Veleučilištu, održati će se dva sajma udruga, izraditi će se brošura o prednostima volontiranja za osobni i profesionalni razvoj. Kroz volonterske akcije markirati će se 10 planinarskih staza na području LAG-a LIKA a biti će provedeno i 40 edukativnih radionica o orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi kako bi se preventivno djelovalo na minimalno 800 osnovnoškolaca.

Dekanica Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, dr.sc. Vlatka Ružić mag.oec. pozdravila je prisutne i izrazila zadovoljstvo da Veleučilište kroz sudjelovanje u projektnim aktivnostima omogućuje svojim studentima dodatne kanale za razvoj svojih praktičnih znanja i vještina. Također, naglasila je kako uspostavljeno partnerstvo s predstavnicima civilnog društva može samo pozitivno utjecati na oblikovanje zajednice i održivi razvoj područja.

Pročelnik Hrvatske Gorske Službe Spašavanja Stanice Gospić, Josip Brozičević naglasio je ulogu koju HGSS ima, koja je osim zaštite i spašavanja prvenstveno preventivnog karaktera. Istaknuo je činjenicu da će upravo ovi programi omogućiti izradu sigurnosnih karata za dio velebitskog područja što iznimno olakšava budući rad HGSS-a. Također, kroz edukativne radionice preventivno će se djelovati na one najmlađe prema kojima smo uvijek najosjetljiviji.

Konferencija je zaključena svečanim potpisivanjem partnerskih sporazuma te druženjem uz lagano osvježenje.

Idi na vrh