Izbornik

Članci

Dr.sc.Miro Kovač studentima Veleučilišta “Nikola Tesla” održao predavanje na temu pristupanja RH Europskoj uniji

Dana 22. svibnja 2018. na Veleučilištu “Nikola Tesla” u Gospiću u sklopu nastave na kolegiju “Državno i političko uređenje Republike Hrvatske” nositelja dr.sc.Branislava Šutića dr.sc.Miro Kovač je održao predavanje na temu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Dr.sc. Miro Kovač doktor je međunarodnih odnosa, povjesničar, diplomat i političar koji je obnašao dužnost Veleposlanika u Saveznoj republici Njemačkoj, dužnost ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Kovač je profesionalnu karijeru počeo 1995. godine u Uredu predsjednika Franje Tuđmana u Odjelu za informiranje. Četiri godine kasnije u istom uredu je postao pomoćnik savjetnika za euro-atlantske integracije. 2001. godine imenovan je za savjetnika u Veleposlanstvu RH u Bruxellesu, a 2003. obnaša funkciju ministra svjetnika u Veleposlanstvu RH u Parizu.

Godinu dana kasnije postao je pomoćnik ministra vanjskih poslova, a 2005. godine šef Diplomatskog protokola u Ministarstvu vanjskih poslova. 2006. godine postavljen je u zvanje veleposlanika u Ministarstvu vanjskih poslova.

 

Idi na vrh