Izbornik

Članci

Uspješno proveden Sajam udruga u sklopu projekta “Tesla za društveno korisno učenje”

U sklopu projekta “Tesla za društveno korisno učenje” provođen u partnerstvu LAG-a Lika, Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću i Hrvatske Gorske Službe Spašavanja Stanica Gospić u okviru međunarodnog dana udruga u sklopu Dana otvorenih vrata Udruga u KIC-u Gospić upriličen je Sajam udruga.

  • DSC_2634
  • DSC_2638
  • DSC_2642
  • DSC_2647

Sajam udruga započeo je predavanjima: “Što nam donosi volonterstvo” i “Predstavljanje ERASMUS+ programa i Europske volonterske službe” u sklopu kojeg su Lucija Petrovčić i Tamara Lipnjak održale predavanje namijenjeno studentima Veleučilišta. Uz studente održano je predavanje i za predstavnike organizacija civilnog društva na temu “Koraci do volonterstva” predavača: Sanje Puškarić Delač i Tamare Lujić.

Sajma udruga svečano su otvorili: Ivana Starčević (LAG Lika), Helena Beus, Ravnateljica ureda za udruge Vlade RH, Martina Jurković (LAG Lika – predstavljanje brošure volontiranjem do održivog društva), Nikola Tesla (Nikolina Krpan, voditeljica MC Nikola Tesla).

Ishodišta predavanja i panel rasprave bazirane su na središnje pitanje: “Zašto volontirati u Lici” u kojem su panelisti iznesli zaključke sa raspravama na temu o volonterstvu kao inferentno socijalno odgovornoj društvenoj djelatnosti s brojnim korisnim učincima. Sudionici sajma imali su priliku upoznati se sa radom udruga i sudjelova tematskim radionicama i demonstracijama. 

Idi na vrh