Izbornik

Članci

Studentska futsal liga

Već treću sezonu za redom se igra nacionalna studentska futsal liga tijekom koje se odigra više oko 70 utakmica kako bi na kraju dobili pobjednika. Zadnje dvije sezone je pobjednik naše Lige ujedno bio i europski prvak (VERN i Sveučilište u Zagrebu) što svjedoči o kvaliteti natjecanja.

Ove godine u natjecanju nastupa šesnaest ekipa i to: Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Veleučilište VERN, Veleučilište u Šibeniku, Veleučilište u Gospiću, TVZ, ZŠEM, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Osijeku, Veleučilište u Sl. Brodu, Veleučilište u Vukovaru, Sveučilište u Dubrovniku, Veleučilište u Požegi, Sveučilište u Rijeci.

U ekipi veleučilišta „Nikola Tesla“ sudjeluju Ivan Štimac, Ivan Verzon, Davor Grabašnjak, Karlo Kostelac, Ivan Čović, Josip Ratković, Adam Matak, Ivan Štimac,Antonio Rubčić, Mario Starčević, David Dadasović. Tri prvoplasirane ekipe iz prošle sezone stekle su pravo nastupa u fazi Lige temeljem prošlogodišnjeg plasmana (Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar i Sveučilište u Splitu).

Ostale ekipe se bore za preostalih 5 mjesta (ligaški dio natjecanja broji 8 ekipa) u tri kvalifikacijske skupine (ISTOK, SJEVER, JUG) iz kojih prvoplasirane momčadi stječu direktno pravo nastupa u Ligi dok drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz sve tri skupine imaju mogućnost kvalificiranja kroz dodatne kvalifikacije (šest ekipe se u dvije skupine se bore za preostala dva mjesta u Ligi). Nakon odigranih sedam prvenstvenih kola u Ligi četiri najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa na UniSport Finals završnici (final four). Našoj ekipi želimo sreću i dobar plasman!

Idi na vrh