Izbornik

Akcijski plan za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Ličko-senjske županije za 2016. godinu

Dana 28. siječnja 2016. godine Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije usvojila je Akcijski plan za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Ličko-senjske županije za 2016. godinu. (preuzmi)

Akcijskim planom za 2016. godinu planiran je 21 projekt. Isti su usklađeni sa Strategijom razvoja ljudskih potencijala te se planiraju provesti u kraćem razdoblju a njihovo uspješno provođenje ovisiti će o kapacitetima potencijalnih prijavitelja te o objavi natječaja na koje će se isti projekti moći aplicirati.

Projekti koji se iz objektivnih razloga ne provedu u predviđenom vremenu biti će podloga u izradi novog Akcijskog plana za narednu godinu.


Izvješće o provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Ličko-senjske županije za razdoblje 2014.-2020.

Izvješće o provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Ličko-senjske županije za razdoblje 2014.-2020. (u daljnjem tekstu Strategija) sastavni je dio projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije“ kojeg je sufinancirala Europska unija unutar programa IPA IV Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

Cilj Izvješća je provesti ocjenjivanje neposrednih rezultata aktivnosti provedbe i utjecaja Strategije u vremenskom razdoblju od godinu dana (kolovoz 2014. godine do kolovoza 2015. godine)

Dana 28. siječnja 2016. godine Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije usvojilo je Izvješće o provedbi Strategije (preuzmi) koje će biti dostupno na službenim stranicama Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije.


Proračun i financijsko praćenje

Dana 30.10.2015. godine članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije prisustvovali su radionici na temu "Proračun i financijsko praćenje ".

lpzz1lpzz2

Teme koje su bile obrađene na radionici:

Raspodjela sredstava za projektne aktivnosti; Grupiranje traženih resursa u proračunu; Opća pravila projektnog budžetiranja (prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi, različitih jedinica i jedinica stope); Vrste troška (ljudski resursi, putni troškovi, oprema i potrošni materijal, ispostava, ostali troškovi, rezervna sredstva i administrativni toškovi); Opravdanost proračuna; Sufinanciranje i predfinanciranje; Čišćenje proračuna; Realizacija proračuna i financijsko praćenje.


Idi na vrh