Izbornik

 


GRADONAČELNIK GRADA ZAGREBA MILAN BANDIĆ ODRŽAO PREDAVANJE NA VELEUČILIŠTU

U ponedjeljak, 13.01.2014. godine u sklopu nastave na kolegijima Državno i političko uređenje i politička ekonomija Republike Hrvatske te Lokalna samouprava gost predavač bio je gradonačelnik grada Zagreba, g. Milan Bandić,dipl. politolog koji je u prepunoj dvorani prisutnim studentima održao predavanje o načinu upravljanja glavnim gradom Republike Hrvatske i specifičnostima sa kojima se u radu svakodnevno susreće te odgovarao na brojna pitanja studenata.

 • bandic
 • bandic2
 • bandic3
 • bandic4

 


PROMOVIRANA PETA GENERACIJA DIPLOMANATA VELEUČILIŠTA „NIKOLA TESLA“

U petak, 20.12.2013. godine u dvorani POU „dr. Ante Starčević“ promovirana je peta generacija diplomanata Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću.

Uz dekana Veleučilišta mr.sc. Branislava Šutića, prof., prodekane, pročelnike, predavače, članove obitelji i prijatelje prvostupnika, svečanosti su prisustvovali i saborski zastupnik dr. Darko Milinović, župan Ličko-senjski Milan Kolić te ostali uzvanici.

Govoreći o važnosti ovoga čina dekan mr. sc. Branislav Šutić je prije svega zahvalio roditeljima i uputio čestitke diplomantima i njihovim obiteljima, te istaknuo da je društvo od sada bogatije za 94 nova prvostupnika. Prvostupnike je pozdravio i biskup dr. Mile Bogović ističući kolika je važnost učenja koje zapravo traje cijeli ljudski vijek, a čestitkama se pridružio i župan Ličko-senjski Milan Kolić.

Svečanost promocije uveličala je klapa „Senjkinje.“

 • DSC_7582 - Copy
 • DSC_7590 - Copy
 • DSC_7645 - Copy
 • DSC_7664 - Copy

 


ODRŽANO POZVANO PREDAVANJE

„PROJEKTIRANJE U PROMETU – OD IDEJNOG DO IZVEDBENOG PROJEKTA“

U ponedjeljak, 02.prosinca 2013. godine projektant u cestovnom prometu mr. sc. Josip Burazer-Pavešković, dipl. ing. održao je gostujuće predavanje na temu "PROJEKTIRANJE U PROMETU - OD IDEJNOG DO IZVEDBENOG PROJEKTA" za studente Stručnog studija cestovnog prometa u sklopu kojeg je studentima i ostalim prisutnima pojasnio način na koji se izrađuju projekti u cestovnom prometu. Tijekom predavanja studenti su upoznati s cjelokupnim postupkom projektiranja, od postavljanja idejnog projekta, analize postojećeg stanja, preko glavnog do izvedbenog projekta. Nakon predavanja razvila se rasprava u koju su se aktivno svojim pitanjima uključili svi prisutni.

 • IMG-20131202-02208
 • IMG-20131202-02209

 


ODRŽANO JAVNO PREDAVANJE

„MEDIJI I GLOBALIZACIJA - ENGLESKI JEZIK KAO GLOBALNI JEZIK“

U ponedjeljak, 02.prosinca 2013. godine magistra edukacije engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti Anita Lemić na Veleučilištu "Nikola Tesla" u Gospiću održala je javno predavanje na temu "Mediji i globalizacija - engleski jezik kao globalni jezik" na kojem su prisutni upoznati sa procesom globalizacije, utjecajem medija na proces globalizacijesa naglaskom na prodor engleskog jezika kao globalno rasprostranjenog jezika te proces nestanka brojnih drugih jezika pod utjecajem procesa globalizacije koji nisu globalno prisutni kao engleski.

 • IMG-20131202-02212
 • IMG-20131202-02213
 • IMG-20131202-02214
 • IMG-20131202-02215

 


STUDENTI VELEUČILIŠTA „NIKOLA TESLA“ POSJETILI HRVATSKI SABOR

U sklopu kolegija Državno i političko uređenje i političke ekonomija Republike Hrvatske te Lokalna samouprava koji se izvode na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću, a vezano uz nastojanje da se  sadržaj nastave u što većoj mjeri približi studentima, u četvrtak, 28.11.2013. godine studenti navedenih kolegija posjetili su Hrvatski sabor te bili prisutni na plenarnoj sjednici, obišli protokolarne i ostale prostorije Sabora, upoznali povijest i osnovne funkcije Sabora te ulogu istog političkom uređenju Republike Hrvatske.

 • IMG-20131128-02191
 • IMG-20131128-02192
 • IMG-20131128-02195
 • IMG-20131128-02197

 


U SENJU POTPISAN  SPORAZUM O SURADNJI VELEUČILIŠTA I GRADA SENJA I NAJAVLJENO OTVARANJE  STRUČNOG STUDIJA „MENADŽMENT ODRŽIVOG RAZVOJA TURIZMA“ 

 

U četvrtak, 21. studenog 2013. u gradu Senju potpisan je sporazum o suradnji  između Grada Senja i Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću. Na sastanku koji je prethodio potpisivanju sporazuma sa gradonačelnikom grada Senja Darkom Nekićem, prof.  ispred Veleučilišta su sudjelovali dekan mr.sc. Branislav Šutić, prof., prodekan za financije dr.sc. Mehmed Alijagić, prodekanica za nastavu Kristina Devčić, prodekanica za suradnju i razvoj mr.sc. Vlatka Ružić te tajnik Veleučilišta Ana Vukić.

Osim potpisanog sporazuma  o suradnji koji uz obavljanje stručne prakse studenata Veleučilišta u  Gradskoj upravi Grada Senja obuhvaća i razmjenu informacija i publikacija te ostale aktivnosti od zajedničkog interesa kao i suradnju na izradi i istraživanju stručnih, savjetodavnih i gospodarskih programa i projekata, najavljeno  je i da će u okviru Veleučilišta Nikola Tesla u Senju  od slijedeće akademske godine djelovati stručni studij  pod nazivom „Menadžment održivog razvoja turizma“ .

Pritom je dekan Veleučilišta mr.sc. Branislav Šutić, prof., istaknuo da će temelj studija biti održivi razvoj koji je danas u centru pažnje i u Hrvatskoj i Europi, te da će studij  podrazumijevati upravljanje turizmom na način da se omogući zaštita svih prirodnih i kulturnih resursa. Naveo je također da se radi  o iznimno zanimljivom i aktualnom studiju koji je interesantan ne samo za Grad Senj i Ličko-senjsku županiju nego i šire, te da iz navedenih razloga vjeruje da će studij biti prepoznat, privući velik broj studenata šire regije  i da će upisne kvote sigurno biti popunjene.

Gradonačelnik Grada Senja naglasio je da za rješavanje pitanja prostora u kojima bi se izvodila nastava i sve aktivnosti vezane za odvijanje stručnog studija postoji nekoliko opcija od kojih će se uskoro jedna i odabrati. Istaknuo je i da zajednička aktivnost na otvaranju studija predstavlja produbljenje dosadašnje dobre suradnje između Veleučilišta i Grada Senja te da je siguran da će od studija prosperirati i studenti i grad Senj.

 • DSC_0056
 • DSC_0059
 • DSC_0061

  


STUDENTI DOZNALI KAKO U ORGANIZACIJI BRITISH COUNCILA NA VELEUČILIŠTU „NIKOLA TESLA“ U GOSPIĆU DOBITI PRESTIŽNU CAMBRIDGE DIPLOMU 

U utorak, 19. studenog 2013. godine stručni suradnik British Councila g. Peter Hopwood održao je prezentaciju na Poslovnom i Cestovnom odjelu u Gospiću te Upravnom odjelu u Otočcu u sklopu koje je studentima i ostalim prisutnima pojasnio na koji način će na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću moći dobiti prestižnu Cambridge diplomu - međunarodno priznatu potvrdu znanja engleskog jezika koju priznaje više od 13.500 raznih tipova ustanova širom svijeta: razne državne/vladine ustanove, obrazovne ustanove (fakulteti, škole, poslovne škole), kompanije i velike korporacije i profesionalne udruge. Osim studenata, interes za mogućnost pohađanja predavanja i polaganja ispita pokazali su prisutni zaposleni u pravnim i gospodarskim subjektima te će Veleučilište uskoro i svim ostalim zainteresiranima ponuditi mogućnost da dobiju međunarodnu priznatu Cambridge diplomu o poznavanju engleskog jezika bez potrebe putovanja u udaljene gradove.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://www.velegs-nikolatesla.hr/vele/images/BC

  


ZASTUPNICA U EUROPSKOM PARLAMENTU IVANA MALETIĆ ODRŽALA PREDAVANJE  

 
U petak, 15. studenog 2013. godine na Veleučilištu "Nikola Tesla" u Gospiću zastupnica u Europskom parlamentu gđa Ivana Maletić održala je predavanje na temu „Mladi pred izazovom korištenja EU fondova“ u sklopu kojeg je pred 70 studenata, nastavnika i suradnika Veleučilišta predstavila aktualne teme europske politike za mlade te europskih socijalnih fondova uz primjere iz prakse. 
 
 • IMGP4725
 • IMGP4727
 • IMGP4729
 • IMGP4731

Idi na vrh