Izbornik

Suradnja sa inozemnim sveučilištima, znanstvenim institucijama, međunarodnim agencijama i udrugama za pomoć razvitku znanosti od velike je važnosti za ostvarivanje temeljnih ciljeva razvoja Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću, dok je otvorenost Veleučilišta prema društvu i svijetu preduvjet njegova razvoja. Otvorenost i razmjena nastavnika, znanstvenika i studenata s inozemnim ustanovama omogućavaju usporedbu i kritičku prosudbu vlastitih ciljeva i postignuća te prihvaćanje globalnih načela vrednovanja znanosti i visokoškolske nastave. Upravo zbog navedenog, Veleučilište „Nikola Tesla“ u postupku je pregovora za ostvarivanje različitih oblika domaće i međunarodne suradnje, o čemu će se više informacija uskoro moći pronaći na ovim stranicama.


 

Danas Veleučilište „Nikola Tesla“ u Gospiću ima sklopljene ugovore i sporazume o suradnji sa slijedećim domaćim visokoškolskim ustanovama i institutima u cilju stvaranja boljih uvjeta za izvođenje nastave:

· Pravni fakultet u Rijeci

· Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu

· Sveučilište u Zadru, Odjel za nastavničke studije u Gospiću

· Veleučilište u Rijeci

· Veleučilište u Šibeniku

· Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu

· Hrvatsko znanstveno društvo za promet

· Međimursko Veleučilište u Čakovcu

· Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru


 

Danas Veleučilište „Nikola Tesla“ u Gospiću ima sklopljene ugovore i sporazume o suradnji sa slijedećim međunarodnim visokoškolskim ustanovama i institutima u cilju stvaranja boljih uvjeta za izvođenje nastave

· Univerzitet "St. Ktiment Ohridski - Bitola", Faculty of Technical Sciences - Bitola

Makedonska falanga 33, Bitola,

Macedonia 

E-pošta:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

http://www.tfb.edu.mk/

· lnstitute of Technology and business in Češke Budejovice

Okružni 10, Češke Budejovice

Czech republic

E-pošta:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

http://www.vstecb.cz/en/ 

· Univerzitet u Banja Luci

Univerzitetski grad

Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, Banja Luka

Republika Srpska

E-pošta:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

http://www.unibl.org/

 


 

U tijeku su i pregovori sa većim brojem domaćih gospodarskih subjekata i institucija s ciljem da se izrade projekti i unaprijede nastavni procesi, posebno u dijelu izvođenja stručne prakse i uključivanja priznatih stručnjaka iz prakse u nastavni proces, te da se pomogne u transferu tehnologija i obrazovanja novih profila visokoobrazovanih stručnjaka potrebnih gospodarstvu. Do sada su već potpisani ugovori o suradnji sa slijedećim institucijama/jedinicama lokalne i područne samouprave:

· Ličko-senjska županija

· Grad Otočac 

· Grad Senj

· Općina Karlobag

· Općina Lovinac

· Općina Perušić

· Općina Vrhovine

· Općina Plitvička jezera

· Županijska uprava za ceste

· JU Pećinski park Grabovača

· TD Rijeka Promet d.d.

· HEP ODS Elektrolika Gospić

· Elmas d.o.o. Rijeka

 

 

Idi na vrh