Biskup Križić posjetio Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću

Dekanica Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću dr.sc. Vlatka Ružić, prof.v.šk., jučer je bila domaćin biskupu ordinariju Gospićko-senjske biskupije mons.mr. Zdenku Križiću na Veleučilištu “Nikola Tesla” i upoznala ga sa brojem studenata, zaposlenika te stručnim studijima koji djeluju na Veleučilištu kao i sa značenjem Veleučilišta za Liku.

Biskup Križić je izrazio zadovoljstvo pozivom za posjet ovoj vrlo važnoj obrazovnoj ustanovi za cijeli naš kraj i dao snažnu i važnu podršku Veleučilištu za daljnje širenje i jačanje kako bi se što više mladih ljudi zadržalo u ovim područjima a i da se uz postojeće studije i stanje još uz dobro činjenje svih ovo Veleučilište proširi i ojača kako bi bilo konkurentno i privuklo što više zainteresiranih studenata sa našeg područja kao i drugih dijelova Hrvatske.

Nakon posjete Uredu dekana biskup Križić obišao je sadašnje prostore Veleučilišta i novo krilo zgrade Veleučilišta gdje ga je prvi dekan profesor Branislav Šutić koji vodi projekt izgradnje novog krila detaljno upoznao sa sadržajem ovog vrlo respektabilnog prostora koji bi trebao biti završen do kraja godine. Uz sve sadržaje ovog prostora biskup Križić je pokazao veliko zadovoljstvo što je u ovom novom prostoru predviđena izgradnja i knjižnice Veleučilišta u kojoj će studenti imati prostor i opremu te uvjete da mogu u njoj boraviti i učiti.

Nakon obilaska svih prostora biskup Križić je posjetio sadašnju knjižnicu gdje ga je voditeljica knjižnice Marijana Musić-Mašić, prof. upoznala sa fondom knjiga i nakladom Veleučilišta.