Stručnjaci suglasni: turizam traži timski rad i suradnju

Danas je Alumni klub Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije, Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću, Nacionalnog parka Plitvička jezera i TZ Gospić održao predavanje na temu Glavne odrednice razvoja turizma na području Ličko-senjske županije koje je predvodio izv.prof.dr.sc. Mili Razović koji je nagrađen za poseban doprinos u razvoju turizma Republike Hrvatske, od Predsjednika RH odlikovan je odlikovan je visokim državnim odlikovanjem Redom hrvatskog pletera 1998.godine. Osim navedene nagrade možemo istaknuti da je u svom bogatom radnom iskustvu bio direktor turističkog ureda – turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, stručni suradnik za Turizam Privredne komore Dalmacije-Split; Rukovoditelj službe za turizam i trgovinu – Gospodarska komora Split.

Predavač je istaknuo kako Ličko-senjska županija ima mnogo potencijala koji su nedovoljno iskorišteni te povoljan geografski smještaj koji uvelike može pridonesti razvoju turizma, također je istaknuo da je NP Plitvička jezera glavni brend naše županije.

Nakon predavanja održana je panel rasprava na kojoj su sudjelovali: Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije Maja Strilić, direktorica TZ Grada Gospića Marija Turkalj, mag.spec.oec., voditelj službe marketinga i prodaje NP Plitvička jezera Petra Butković, mag.oec., voditeljica Klastera Lika Destination Mirjana Troha, voditeljica prodaje Hotela Stara Lika Ivana Starčević, mag.ing.agr., v.d. voditeljica LAG-a LIKA Filip Jurišić, zamjenik predsjednika Studentskog zbora Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću.

Panel rasprava je dinamično protekla a u istu su se osim panelista uključili i voditelji privatnog sektora sa područja turizma. Zaključak panel rasprave je da Ličko-senjska županija ima mnogo kapaciteta za razvoj kako postojećih tako i inovativnih resursa, ali da je prvenstveno potrebna komunikacija između turističkih zajednica i institucija. Panel raspravu su podržali panelisti te su se složili da je u Lici potrebno više susreta kao što je današnji kako bi se čule ideje te razvijala suradnja između javnog i privatnog sektora.