Studenti, sada možete dio studija provesti na Sveučilištu u atraktivnoj Alanyi u Turskoj!

Veleučilište „Nikola Tesla“ u Gospiću svojim studentima, u sklopu programa Erasmus+, svesrdno pomaže da spoje korisno s ugodnim vodeći pri tom računa da se iskustvo stjecanja znanja na vrhunskim inozemnim visokoškolskim ustanovama također oplemeni zadovoljstvom boravka u stranoj sredini.

Grad Alanya Turskoj, pravi dragulj turskog turizma smješten na samoj obali Sredozemnog mora kojeg krasi ugodna atmosfera i prekrasne pješčane plaže ima i svoje nadaleko poznato Sveučilište Alanya Alaaddin Keykubat University Rector na kojem će studenti Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću, od slijedeće akademske, godine moći studirati.
Zbog živahnog i nemirnog noćnog života je Alanya posebno tražena među mladima.

Grad je to i bogate povijesti koja datira još iz razdoblja rimskog carstva. 134 km istočno od Antalye, nalazi se slikoviti resort Alanya, okružen dugim pješčanim plažama i ugodnom klimom. Povijest grada datira iz razdoblja Rimskog carstva, kada je tamo stajala poznata gusarska tvrđava. U Alanyi, put od donjeg grada prolazi kroz cijeli zaljev, gdje nije moguće previdjeti poznate tvrđave s Crvenim tornjem (Kizi Kule) i gradskke luke. Iz stare seldžuske tvrđave je krasan pogled na šumu Taurus. Neizostavan je i posjet jami Damlataş koja je slučajno otkrivena 1948. godine kada su počeli s gradnjom luke. Ne propuštaju se prekrasne Kleopatrine plaže. Zahvaljujući čistim plažama, mirnoj klimi i predivnoj prirodi, Alanya je postala jedno od najposjećenijih središta u Turskoj.