Veleučilište doniralo 15 računala udruzi tjelesnih invalida i djece sa poteškoćama u razvoju “Svjetlost”

15. veljače 2019. u Otočcu je održana primopredaja 15 računala koje je Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću doniralo Udruzi tjelesnih invalida i djece sa poteškoćama u razvoju Ličko-senjske županije “Svjetlost”.

Ispred Veleučilišta donaciju su predsjednici Udruge Nadi Rogić zajednički uručili dekanica dr.sc.Vlatka Ružić, predsjednik Studentskog zbora Petar Butorac i zamjenik predsjednika Studentskog zbora Filip Jurišić te predsjednica Alumni kluba Martina Biondić, pri čemu je dekanica istaknula da je donaciju potaknula i činjenica da Udruga broji i njihove bivše studente te da će se Veleučilište i ubuduće rado odazvati na suradnju ili zajednički rad na projektima. Kako je naglasila predsjednica Udruge Nada Rogić, ovom donacijom pomoći će se u postizanju cilja udruge – osiguravanju jednakih mogućnosti te pružanje socijalnih i drugih usluga i pomoći osobama s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, te stvaranju preduvjeta za neposredno sudjelovanje osoba s invaliditetom u svim segmentima društvenog života, na tržištu rada te u rekreaciji, sportu i razonodi.

Udruga ima u planu i održavanje raznih radionica edukativnih i zabavnih. “Javne ustanove grada Otočca nažalost u većini slučajeva još uvijek nemaju riješeno pitanje pristupačnosti, koje je osnovno ljudsko pravo, ali se nadamo zajedničkom rješenju i razumijevanju. Tjedne aktivnosti i sastanke trenutno održavamo u prostoru Đačkog doma i ovim putem se zahvaljujemo i voditelju Doma g. Goranu Bukovcu i Ravnatelju SŠ Otočac na privremeno ustupljenom prostoru. Aktivnosti i djelovanje Udruge je vidljive su i kroz ovu donacija računala od strane Veleučilišta Nikola Tesla te se ovi putem zahvaljujemo dekanici V.Ružić, studentskom zboru i Alumni klubu i Martini…. koja se od samog početka uključila u naše aktivnosti. Prvu godinu djelovanja ne možemo svoje projekte samostalno prijavljivati na javne natječaje ali idemo sa Udrugom Gačanka i PD Gromovača kao pratitelji u njihovim projektima”-zaključila je Nada Rogić. Također je istaknuto da je u izradi prigodni letak i mini katalog prava osoba s invaliditetom kojim će se širu javnost obavijestiti o pravima osoba s invaliditetom, a stručni tim će biti jednom tjedno na raspolaganju svima oko pomoći i savjeta kako ta prava i ostvariti. S dolaskom proljetnih dana provest će se i radionicu pod nazivom „Obuj moje cipele na jedan dan“ gdje će se kroz snimanje prigodnog video spota pokušati približiti javnosti kako jedan obični dan provede osoba s invalidnošću i s teškoćama u kretanju, sakakvim se to sve prepekama i problemima susreće, a sve kako bi senzibilirali javnost i potaknuli našu zajednicu na humaniji pristup.